Macedonium
Македониум.орг
Историја
Религија
Архитектура
Култура
Етимологија
Етнологија
Пропаганда
Новости
За Македонија
Македонизам
Анкета
Македониум прашува
Што сакате да читате на Македониум?

Вкупно гласови : 8889
резултати
Македониум музика
Благодарност до Синтезис и Bagi communications

Време
Времето во Д. Капија
Времето во Скопје
Времето во Битола
Календар на настани
Етнологија > Македонска кујна > Десерти
Гурабии со сало – саларки
Сподели на Facebook
Гурабии со сало – саларки, десерт
Потребни состојки:

1 кг. брашно
½ кг. сало
250 гр. шеќер
3 јајца
1 кесичка прашок за печење
1 кесичка ванилин шеќер


Салото, шеќерот и ванилиниот шеќер се матат со миксер додека да се растопе шеќерот. Се додаваат 3-те јајца и пак се мате со миксер. Потоа, се додава брашното во кое претходно имавме измешано 1 кесичка прашок за печење и продолжуваме да го месиме тестото со рака додека да се соедини. Формираме гурабии по сопствена желба, ги редиме во плех и ги печиме во рерна на тивок оган.

Сподели на Facebook | << Назад | Најгоре

Овој наслов е прочитан 5931 пати
Просечна оцена од посетителите
 4 од 5
Оцена:

Запиши
Коментар:

 

недела, 05 мај 2024
Моментно посетители: 279

Македонија низ фотографии

Галерии: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  (нова)
Дали знаевте дека...
 Апокрифи – скриени списи
--------------------------------
 “Василици” македонски вршници
--------------------------------
 Кулите како градби во Македонија
--------------------------------
 Филип и Александар, најчести имиња во Македонија
--------------------------------
 Овошја во Македонија со потекло од Арапите
--------------------------------
Дневни случувања
 Тауресиум ќе се презентира пред јавност
 Под македонското сонце во Прага
 Архитектурата од 4 до 6 век на виделина
 Ова не е Танец, ова е чудо од Македонија!
 Инаугуриран четвртиот македонски претседател

Македонски времеплов
Март
Април
Мај
Јуни
Јули
Август
Февруари
Септември
Октомври
Ноември
Јануари
Декември
 
Copyright Macedonium | © 2007-2008 Број на посетители: