Најстариот кадар од македонската Филмска уметност

Најстариот македонски филмски кадар и со подвижна снимка од најстарата снимена Македонка – 114 годишната баба на браќата Манаки, баба Деспина од село Авдела, Костурско.


Снимена е со камерата “Биоскоп”-300, купена во Лондон од компанијата “Урбан“.


Браќата Манаки


Манаки со својата камера